Facebook Pixel
Nu aveti niciun produs in cosul dvs.
Search

Termini si Conditii

1. Reguli generale de utilizare a site-ului www.lumeatapetului.ro

Accesarea, vizitarea, si/sau cumpararea produselor prezentate pe site-ul www.lumeatapetului.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor mai jos enumerate.Pentru a fi informat despre toate conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa parcurgeti toate sectiunile urmatoare.SC LUMEA TAPETULUI SRL in calitate de proprietar al site-ului, isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor termeni si conditii, precum si ale ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor. De asemenea, SC LUMEA TAPETULUI SRL isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni si erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere sau erori ale produselor software. Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile, de fiecare data cand folositi site-ul www.lumeatapetului.ro. Folosirea fara acordul scris al SC LUMEA TAPETULUI SRL a oricaror elemente regasite in site, chiar daca aceste elemente nu poarta marcaje de protectie, atrage dupa sine consecintele prevazute de legislatia in vigoare.

2. Reguli de cumparare

Toate detaliile cu privire la cumpararea unui produs de pe site-ul www.lumeatapetului.ro sunt mentionate la meniul “Cum comand”. Precizam ca intre data lansarii comenzii de catre d-voastra si data confirmarii comenzii de catre SC LUMEA TAPETULUI SRL stocul de produse se poate epuiza, caz in care veti fi contactat pentru modificarea comenzii.

3. Preţuri

Toate preturile produselor sunt afisate pe site-ul www.lumeatapetului.ro sunt in RON si includ TVA.Costurile de expediţie se vor individualiza pentru fiecare comanda in parte in functie de destinatie, greutate si dimensiune. Ne rezervam dreptul de a modifica preturile ca urmare a schimbarii cursului de schimb valutar sau a situatiei de pe piata mondiala. Din momentul in care vanzatorul a confirmat comanda cumparatorului, preturile nu mai pot fi schimbate.

4. Livrare

Livrarea in tara a produselor comandate se face prin Fan Courier, intr-un termen de 2-3 zile lucratoare. Exceptie prezinta comenzile care contin produse ce necesita prelucrare (de ex. traversele care trebuiesc surfilate si perdelele / draperiile la care clientul solicita coasere), caz in care livrarea se face in termen de 7-10 zile lucratoare.
Costul de transport (in tara) este 25 RON pe colet, indiferent de numarul de produse comandate si se adauga la valoarea facturii, ca si pozitie distincta.Comenzile primite vineri dupa ora 12.00 se considera intrate lunea urmatoare dimineata la ora 8.00.Nu putem efectua livrari la casute postale. Magazinul online www.lumeatapetului.ro nu comercializeaza produsele sale si in afara granitelor tarii.

5. Receptie

Se considera ca data a receptiei produselor de catre cumparator data la care produsul a fost primit de catre acesta si s-a semnat documentul de predare / primire a coletului.Plata se efectueaza in sistem ramburs, la primirea coletului.SC LUMEA TAPETULUI SRL, prin magazinul sau www.lumeatapetului.ro vinde on-line produsele sale prin intermediul serviciilor de plata on-line ale www.MobilPay.ro. In acest fel putem asigura clientilor nostri un serviciu sigur si eficient de comanda si plata on-line.Poti cumpara produsele noastre on-line urmand 3 pasi:

a. Urmezi pasii descrisi in sectiunea "Cum cumpar?"

b. Introduci datele tale personale.Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre tine. Introducerea datelor personale se face utilizand o conexiune criptata SSL pe 128 biti. Mai multe informatii sunt disponibile in rubrica "Cat de sigur este pentru mine sa platesc on-line?". Informatiile personale nu sunt transferate catre alte terte parti, nici de catre LUMEA TAPETULUI, nici de catre MobilPay. Ai grija sa completezi formularul corect si sa indici persoanele la care se va face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise via e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda a produsului. Mai mult de atat, LUMEA TAPETULUI prin magazinul sau online www.lumeatapetului.ro  si MobilPay nu vor putea sa te contacteze si sa te informeze asupra starii comenzii tale.

Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indica acest lucru prin deselectarea optiunii "Livrare la aceasta adresa" din formularul de comanda. Alege metoda dorita de plata si confirma datele alegand "Plaseaza comenda".

c. Introduce datele despre credit/debit card:Daca ai ales metoda de plata "Card credit/debit" este necesar sa completezi un formular cu informatiile despre cardul tau. Pentru platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si Mastercard/Maestro) este folosit sistemul "3-D Secure" elaborat de aceste organizatii care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant. "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul tau nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele MobilPay, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard. In plus, "3-D Secure" este un sistem de autentificare a identitatii posesorilor de carduri in mediu electronic. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate cunoscut numai de posesor si se desfasoara numai pe serverele Visa sau MasterCard, dupa caz. Sistemul "3-D Secure" permite efectuarea de cumparaturi on-line cu orice card emis sub licenta Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit si cele electronice Maestro si Visa Electron. Sunt acceptate si cardurile virtuale emise de aceste organizatii.Daca tranzactia prin card a fost reusita, urmatorul ecran iti multumeste pentru comanda pe site-ul nostru si iti ofera informatiile relevante pentru comanda. Aceste informatii le vei primi de asemenea prin e-mail.   Politica de securitateCat de sigur este pentru mine sa platesc on-line?Produsele de pe acest website sunt comercializate on-line prin intermediul serviciilor de plati on-line oferite de MobilPay. Riscurile asociate unei plati on-line sunt:
- Datele personale introduse de tine pentru completarea comenzii sa intre in posesia unor terte parti si sa fie abuziv folosite – Ax Perpetuum si MobilPay garanteaza securitatea sistemelor sale informatice. Citeste "Politica de confidentialitate MobilPay" si "Termeni legali - Art. 12" pentru mai multe informatii despre subiect. 
- Datele tale in cazul platilor prin card bancar – numar de card, data expirarii, etc. – sa intre in posesia unor terte parti si sa fie abuziv folosite. In cazul sistemului "3-D Secure" aplicat de catre MobilPay pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nici o informatie legata de cardul tau nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele MobilPay, acestea fiind direct introduse in sistemele Visa sau MasterCard, dupa caz. In plus, in cazul in care cardul tau a fost emis de catre o banca certificata in sistemul "3-D Secure", autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea ta in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de tine, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM. Citeste "Verified by Visa" si "SecureCode" pentru detalii complete legate de sistemul "3-D Secure".   Metode de plataPoti alege dintre urmatoarele metode de plata: card de credit/debit, transfer bancar/ordin de plata. Daca ai selectat card de credit/debit ca metoda de plata, este necesar sa completezi un formular cu datele despre acesta. Daca tranzactia prin card a fost reusita, urmatorul ecran iti multumeste pentru comanda pe site-ul nostru si iti ofera informatiile relevante pentru comanda. Aceste informatii le vei primi de asemenea prin e-mail.
Acceptam urmatoarele carti de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard. Folosind ca metoda de plata card-ul bancar de credit/debit comanda ta va fi procesata imediat. Pentru comenzi pentru care ai selectat metoda de plata prin transfer bancar, procesarea comenzii se va face doar dupa confirmarea creditarii contului MobilPay cu suma transferata, introducandu-se astfel un decalaj de 2-4 zile, de la caz la caz.

7. Declaratie de conformitate

SC LUMEA TAPETULUI SRL asigura, garanteaza si declara pe propria raspundere, conform prevederilor art.5. din Hotararea Guvernului nr. 1.022 / 2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, ca produsele prezentate pe site-ul www.lumeatapetului.ro nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu standardele respectate de producator si mentionate in fisa tehnica a produselor.

8. Returnare si garantie

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform dispozitiilor O.G. 130/2000, in termen de 14 zile calendaristice de la data receptiei coletului, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Contravaloarea produselor comandate se va returna in termen de maxim 30 de zile calendaristice de la data notificarii in scris a intentiei de returnare, cu conditia ca in acest termen, produsul sa reintre in posesia vanzatorului si sa fie in perfecta stare. In cazul in care produsul returnat de catre cumparator intarzie sa ajunga la vanzator, suma reprezentand contravaloarea acestuia (din care se scade cheltuielile de transport), se va returna numai dupa receptia fara obiectiuni de catre vanzator a produsului returnat.La returnarea unui produs, trebuie mai intai sa ne contactati, formuland in scris pe e-mail sau prin posta o notificare a intentiei de retur si a motivelor renuntarii produsului. Aici gasiti formularul si instructiunile cu privire la dreptul de retragere. (Necesitatea prezentarii motivelor de retur de catre cumparator nu este o conditie de acceptare a returului, ci doar un element de monitorizare interna a comertului online). Este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati de sosirea  in stare buna a produsului la sediul SC LUMEA TAPETULUI SRL (str. Branului nr. 53., mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj). Pentru a putea beneficia de returnare, produsul trebuie sa fie nedeteriorat, sa nu fi fost folosit si sa fie insotit de o copie a facturii si a documentului de plata. In vederea efectuarii returului, aveti obligatia sa ambalati produsul la fel cum l-ati primit si cu acelasi tip de ambalaj. Produsele care contin accesorii se returneaza doar in cazul in care nu sunt descompletate (contin setul intreg de piese) si nu sunt deteriorate si/sau folosite.Un produs este considerat deteriorat si/sau folosit daca prezinta modificari fizice, fire trase, pete de murdarie, arsuri, taieturi etc. Orice semn de uzura existent pe produs atrage anularea dreptului de returnare, fiind considerat produs folosit. Deteriorarile cauzate de nerespectarea conditiilor de utilizare, atrag anularea dreptului de returnare / garantie.Returnarea se considera finalizata cand SC LUMEA TAPETULUI SRL a receptionat produsele returnate, constatand printr-un proces verbal starea in care acestea se afla. In cazul in care bunul receptionat in urma returului este uzat si/sau deteriorat, cumparatorul va fi notificat comunicandu-i-se faptul ca returul nu se accepta si produsul achizitionat urmeaza sa-i fie retrimis.Exceptie de la returnarea prevazuta de OG 130/2000 referitoare la regimul juridic al contractelor la distanta: produsele achizitionate de persoane juridice, produsele folosite si/sau deteriorate.Contravaloarea cheltuielilor de expeditie a produselor returnate la cerera clientului, fara culpa vanzatorului, se suporta de catre client.Produsele comercializate pe www.lumeatapetului.ro beneficiaza de garantie in conformitate cu legislatia in vigoare. Pentru fiecare grupa de produse se acorda garantie separata raportat la specificitatea produsului. Astfel, toate produsele postate pe site au o garantie de 10 zile conform legislatiei in vigoare, termen in care se pot returna in conditiile specificate mai sus. Covoarele au o garantie de 3 luni, garantie acordata de catre producatori.    

9. Erori de livrare

In cazul in care, cu ocazia livrarii, se intampla sa vi se livreze din gresala un alt produs decat cel comandat, un alt numar de produse, un produs de alta culoare sau daca exista orice alta problema cu privire la receptia produsului, va rugam sa ne contactaţi in termen de maxim 24 de ore de la receptie la adresa de email vanzari@lumeatapetului.ro sau la numarul de telefon 0754-320.320.Produsele care prezinta la livrare neconformitatile mai sus specificate, se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea cumparatorului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Cumparatorul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca nu se poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului. 

10. Conciliere

In cazul in care exista situatii / probleme care nu par a putea fi rezolvate apeland la operatorul client service al magazinului online LUMEATAPETULUI, va rugam sa le semnalati in scris la adresa de mail info@lumeatapetului.ro si veti fi contactat in termen de maxim doua zile lucratoare de catre persoana responsabila pentru concilierea amiabila a clientilor nemultumiti. 

11. Drepturi de autor

LUMEATAPETULUI este marca inregistrata a firmei SC LUMEA TAPETULUI SRL (numar de inregistrare OSIM: 78373).Intregul continut al site-ului www.lumeatapetului.ro incluzand, enumerativ si nu limitativ, texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi si orice alte date, precum si combinarea acestora intre ele, este proprietatea SC LUMEA TAPETULUI SRL si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a SC LUMEA TAPETULUI SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.SC LUMEA TAPETULUI SRL garanteaza utilizatorului, in interes personal, acces limitat pe acest site si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde sau revinde, sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor SC LUMEA TAPETULUI SRL, fara acordul scris al acesteia.Incalcarea drepturilor de autor poate fi semnalata la adresa de mail info@lumeatapetului.ro. 

12. Confidentialitatea datelor personale

SC LUMEA TAPETULUI SRL respecta legile in vigoare privind confidentialitatea datelor. SC LUMEA TAPETULUI SRL nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza datele dvs de contact unor terti (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site.Numarul de inregistrare al notificarii transmise de SC LUMEA TAPETULUI SRL catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal este 17610.Orice utilizator care a furnizat explicit pe site-ul www.lumeatapetului.ro adresa sa de email, poate opta ca aceasta sa fie stearsa din baza de date a www.lumeatapetului.ro Pentru a sterge informatiile furnizate de dvs din baza de date, este suficient sa ne contactati si sa solicitati acest lucru prin e-mail.SC LUMEA TAPETULUI SRL garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise de catre clienti prin sistemul sau informatic. SC LUMEA TAPETULUI SRL nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de orice defectiuni sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul. De asemenea, SC LUMEA TAPETULUI SRL nu raspunde pentru defectiunile care pericliteaza securitatea serverului pe care este gazduit site-ul si nu raspunde pentru actiunile tertilor indreptate impotriva site-ului si/sau a clientilor sai.La efectuarea unei comenzi si / sau la inregistrarea dvs. drept abonat la newsletterul LUMEATAPETULUI, vom stoca informatiile dvs. personale. Prin acestea acceptati faptul ca stocam informatiile de care avem nevoie pentru a finaliza comanda dvs. si sunteti de acord sa primiti pe viitor materiale promotionale prin orice mijloace de comunicare (telefon, posta, e-mail, sisteme automatizate de trimitere a newsletterelor etc.) din partea SC LUMEA TAPETULUI SRL. Utilizatorul raspunde de veridicitatea datelor introduse pe site-ul www.lumeatapetului.ro, in timpul creerii contului si pentru toate activitatile care survin prin accesarea contului si parolei personale. SC LUMEA TAPETULUI SRL nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.Vanzatorul se obliga sa respecte cumparatorului drepturile prevazute de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicata in M. Of. Nr. 790 din 12 decembrie 2001 si normelor emise in aplicarea acesteia si va utiliza baza de date pentru a trimite corespondenta. Datele furnizate nu vor fi difuzate catre terti.La cererea expresa a cumparatorului, vanzatorul va asigura acestuia dreptul de acces, dreptul de interventie , dreptul de opozitie, dreptul de rectificare sau dreptul de stergere a datelor, in conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/2001. Pentru exercitarea acestor drepturi, cumparatorul va trimite vanzatorului pe adresa de e-mail vanzari@lumeatapetului.ro sau prin posta la adresa str. Fabricii nr. 4, mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj, o cerere intocmita în forma scrisa, datata si semnata, in care va specifica in detaliu solicitarea.Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau alte verificari legale, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

13. Litigii

Orice neintelegeri aparute intre parti cu privire la derularea, executarea sau interpretarea prezentului contract se vor rezolva pe cale amiabila, in caz contrar competenta de rezolvare apartine instantelor de judecata.

14. Baza legala

Termenii si conditiile prezentate respecta legislatia in vigoare: Legea 365/2002 privind comertul electronic, Legea 51/2003 pentru aprobarea OG 130/2000 referitoare la regimul juridic al contractelor la distanta, Legea nr. 296 din 28 iunie 2004 republicata si actualizata, privind codul consumului completata cu legislatia romana in vigoare cu privire la protectia consumatorului, si in special Legea nr. 449 din 12 noiembrie 2003 (republicata si actualizata) privind vanzarea produselor şi garantiile asociate acestora, Legea nr. 193 din 6 noiembrie 2000 (*republicata*) privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori.

15. Reguli persoane juridice

Dispozitiile privitoare la achizitionarea produselor sunt aplicabile si persoanelor juridice, cu exceptia faptului ca persoana juridica nu are drept de returnare a produsului decat pentru neconformitati constatate la data receptiei marfii.

16. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.